Blödning Efter Tandutdragning

Blödning Efter Tandutdragning

Hem » Blödning Efter Tandutdragning
<< Efter tandutdragning

Blödning Efter Tandutdragning

För dig som har blödning efter att du har dragit ut en tand eller visdomstand hos tandläkare

Blödning Efter Tandutdragning

Sterila bummels rundtorken bör placeras direkt över utdragningsihåligheten och hållas med fast tryck. Detta förhindrar sväljning av blod vilket kan bidra till yrsel.

Du ska bita på den medföljande sterila bummels rundtorken när du lämnar kliniken under 30 minuter, varefter den kan avlägsnas. Vid fall att det fortfarande sipprar mer blod från utdragningsihåligheten ska du bita på ytterligare en steril bummels rundtork tills blödningen har upphört eller sipprar lite från den nu mörkröda ihåligheten.

Under på bitning ska du inte ligga ner utan sitta upp vilket underlättar stoppandet av blödningen.

Om du saknar sterila bummels rundtorken finns dessa att köpa i apotek. I det akuta stadiet kan även vanligt papper eller en fuktad tepåse fungera.

Vi behandling med Waran och NOAK bör komprimering ske genom på bitning på bummels rundtorken indränkt i tranexamsyralösning under minst 60 minuter efter besöket.

Blödning uppkommer oftast i mindre mängder, att vara uppmärksam på att en droppe blod färgar ett helt glas vatten rött, vilket är detsamma gällande saliven. Därav uppmanas du att ta det lugnt utan att få panik när blod kommer ut med saliven.

När sterila bummels rundtorken inte har blod på eller väldigt lite blod så behövs dessa inte längre.

Mängden blod som kommer variera från person till person och det mest blödningen börs avta inom 3 till 4 timmar och avta helt inom 24 timmar.

Värt att tänka på att det kan blöda undersömnen vilket med saliven kan färga dina kuddar och bidra till fläckar som är svåra att avlägsna. Därav rekommenderas att du lägger en handduk inuti kuddfodralet alternativ på kudden.

[OBS] Vid svårare blödningsbesvär, där blod tydligt i konsistensen och färgen är blod, samt synligt kommer från regionen där utdragningen har gjort. Vänligen kontakta kliniken, om besvären bedöms som akuta så bör du kontakta sjukvårdsupplysningen eller ringa 112.

 

Följ Din Tandläkares Anvisningar Efter Tandutdragningar

Avslutningsvis så uppmanar vi dig att följa tandläkarens specifika instruktioner för efter vård gällande blödning under den inledande fasen efter tandutdragning. Med medvetenhet och respekt för efter vård riktlinjer kan du aktivt bidra till en framgångsrik, problemfri och säker tandutdragning. Kom ihåg att alltid följa din tandläkares individuella råd för bästa resultat. och tveka inte att kontakta din tandläkare om du har några frågor eller oro kring din behandling och den efterföljande bedövningsperioden.