Svullnad Efter Tandutdragning

Svullnad Efter Tandutdragning

Hem » Svullnad Efter Tandutdragning
<< Efter tandutdragning

Svullnad Efter Tandutdragning

Svullnad efter att du har dragit ut en tand eller visdomstand hos tandläkare

Svullnad Efter Tandutdragning

Svullnad efter tandutdragning eller tand operation i regionen eller i anslutning till region där tanden har dragits ut är inte ovanligt och kan uppträda, det speciellt de första dagarna efter utdragningen samt hos äldre patienten och patienter som behandlas med blod förtunnade eller patienter som generellt har lätt för att blöda eller få blåmärken. Detta är till följd av den traumatiska skadan som själva utdragnings proceduren för med sig.

Svullnadens brukar oftast nå sin topp vid tredje dagen, varefter börjar den avta successivt.

Vid svullnad kan ispåsar användas med fördel för att minska svullnaden. Dessa kan appliceras under 20 minuter med avlägsnande under 10 minuter under de första 48 timmarna. Du skall inte frysa huden och bör pausa om detta sker.

Att ha huvudet upplyft på en extra kudde under de första tre dagarna hjälper också att minska svullnaden. Dock finns risken för nackspärr.

 

[OBS] Du bör höra av dig till kliniken om svullnaden förvärras eller blir långvariga men också om den inte börjar avta efter 72 timmar.

 

Följ Din Tandläkares Anvisningar Efter Tandutdragningar

Avslutningsvis så uppmanar vi dig att följa tandläkarens specifika instruktioner för efter vård gällande svullnad under den inledande fasen efter tandutdragning. Med medvetenhet och respekt för efter vård riktlinjer kan du aktivt bidra till en framgångsrik, problemfri och säker tandutdragning. Kom ihåg att alltid följa din tandläkares individuella råd för bästa resultat. och tveka inte att kontakta din tandläkare om du har några frågor eller oro kring din behandling och den efterföljande bedövningsperioden.