Tandimplantat – Hela Munnen – All On 4

Tandimplantat – Hela Munnen – All On 4

Hem » Tandimplantat - Hela Munnen - All On 4
<< Galleri

TandImplantat All On 4

Tandimplantat Avancerat

En man i medelåldern med väldigt speciella behov. Patienten har ett underbett vilket innebär att underkäken är större än överkäken. Patienten har en grov tandlossning sjukdom på grund av infektioner i tandköttet, vilket har gjort att benet har brutits ned runt tänderna och gjort de rörliga. Samtliga tänder är infekterade och orsaken till sjukdomen är dels patientens egna munhygien som aldrig blivit av och ignorerats, enligt patienten för att de ser ut som de gör. Men sjukdomen är också genetisk betingat, då inte alla utvecklar sjukdomen. Patienten är inte intresserad av proteser då han har väldiga kräkreflexer.

Samtliga tänder drogs ut varpå 4 stycken tandimplantat med bro över installerades i överkäken och 4 stycken tandimplantat med bro över installerad i underkäken. Bilden till höger är tagen direkt efter behandlingen, patienten är väldigt nöjd med estetiken, funktionen samt priset på cirka 25,000 SEK för hela behandlingen.

Emmo Oncle kommenterar med att detta är en av de svåraste fallen man kan ha rent tekniskt och psykiskt. De förutsättningar man har gör behandlingen väldigt svårt. Att installera skruvar i för stor underkäke och för litet överkäke, för att sedan passa in de till motsatta storlekar på tandrader är svårt. Patienten måste acceptera en spalt i fronten. Patientens sjukdom gör det ännu svårare då tandimplantat är väldigt känsliga för infektioner i tandköttet. Vid fall att patienten missköter tandimplantaten så kommer behandlingen att havereras. Lösningen på problemet blev att endast 4 stycken skruvar installerades i vardera käken samt att man utnyttjade spalterna som uppkom för att förenkla rengöringen för patienten.

Tandläkare : Ryo Jimbo
Patient : Familje fadern
Diagnos : Tandlossning, saknade kindtänder

HOS DENTLUX TANDVÅRD ÄR TANDIMPLANTAT KONSULTATIONEN KOSTNADSFRI

Att återställa leendet ökar ansiktsvärdet