Tandimplantat – Benuppbyggnad

Tandimplantat – Benuppbyggnad

Hem » Tandimplantat Benuppbyggnad
<< Galleri

TandImplantat BenUppbyggnad

Tandimplantat Framtänder

En man i medelåldern söker till kliniken för rörliga tänder i fronten. Patienten har tidigare haft problem med tandköttssjukdom, som nu har läkt och lämnat efter sig rörliga tänder som konsekvens. Betten förövrigt är friskt och rent, vilket tillåter att en tandimplantatbehandling kan påbörjas.

Tänderna i fronten drogs ut varpå två stycken tandimplantat installerades. I samband med operation så konstaterades att benet är för tunt och benuppbyggnad behövs för en adekvat tandimplantatbehandling. I blid 2 ser man rikligt med bensubstans som täcker benförlusten i käkbenet. Patienten är fortfarande idag väldigt nöjd med behandlingen och priset för tänderna på cirka 10,000 SEK som patienten fick avbetala med 1000 SEK per månad.

Emmo Oncle kommenterar med att varje operation är unik och inte den andra lik. Man möter oftast på hinder och svårigheter som man måste lösa. För lite ben där benet är för smalt är ett hinder som tvingar en att antigen använda en kirurgisk metod eller benuppbyggnad för att lösa problemet och undvika att använda allt för smala skruvar istället.

I underkäkens front är detta problem mest promenet. Vid ett par tillfällen har man fått tacka nej till behandling för att undvika framtida komplikationer. Det gäller då framför allt när benet bara är 2mm eller smalare, då även den smalaste skruven blir för stor och benuppbyggnad blir allt för omfattande. Generellt går det alltid att lösa, men såna kirurgiska operationer kräver att man tar ben från donator siter på patienten själv.

Tandläkare : Emmo Oncle
Patient : Bilmekanikern
Diagnos : Tandlossning

Är du intresserad av att se fler före- och efterbilder på behandlingar och läsa om andra patienters resa mot ett strålande leende? Vänligen klicka här för att besöka vår gallerisida. Om du är så fascinerad av en ”Hollywood smile” med vita tänder att du känner dig redo för att påbörja din egen resa, är du välkommen att boka tandläkartid genom att klicka här.

HOS DENTLUX TANDVÅRD ÄR TANDIMPLANTAT KONSULTATIONEN KOSTNADSFRI

Att återställa leendet ökar ansiktsvärdet