Tandimplantat – Operation Läkning

Tandimplantat – Operation Läkning

Hem » Tandimplantat Operation Läkning
<< Galleri

TandImplantat Operation

Tandläkare Före och efter bilder

Tandimplantat Operation

En ung man i 30 års åldern med aggressiv tandlossningsproblematik. Patienten hade uppsökt flera tandläkare i Stockholmregionen, men fått allt för dyra kostnadsförslag som motsvarar flera hundratusen kronor. Patienten bestämde sig för att pendla mellan Stockholm och Malmö för att genomgå behandlingen hos oss i Malmö.

Patienten remitterades av oss till en tandhygienist i Stockholm där han fick sin tandlossningssjukdom under kontroll genom rengöring. Efter behandlingen i Stockholm så gjords kontroll av sjukdomen nere i Malmö där det konstaterades att tänderna hade läkt.

Patienten kunde dock inte leva med tänderna eftersom samtliga tänder nu var mycket längre, då rötterna var blottade på grund av bendestruktionen som hade ägt rum runt tänderna. Vidare så förekom rörligheter och smärtor i alla tänder.

Samtliga tänder drogs ut varpå 6 stycken tandimplantat med temporär plastbro över installerades i överkäken och 4 stycken tandimplantat med temporär plastbro över installerad i underkäken. Undertiden läkningen och arbetet pågick klarade sig patienten med proteser. Totala beloppet för hela behandlingen uppgick till cirka 20,000 SEK.

Emmo Oncle kommenterar med att det är oerhörd viktigt att sköta om sina tänder, det är lika bra att det görs tidigt, då all behandling är beroende av god munhygien. Generellt får man inte utföra behandlingar i ett sjukt bett, eftersom tillståndet kan förvärras och behandlingen kan misslyckas. Man säger att när man väll har behandlat en tand, borrat, fyllt etc., så kommer man att behöva göra om det eller dra ut tanden någon gång under tandens liv. Därför bör behandlingar undvikas till att börja med, det genom att sköta om tänderna och upptäcka problemet tidigt.

En så ung patient som denna hade misskött sina tänder och hade de genetiska anlagen att utveckla en aggressiv form av tandlossningssjukdom. Det gjorde att han förlorade sina tänder redan vid 30 års åldern. Därför uppmanar jag till regelbundna kontroller samt väldigt god munhygien för att undvika omfattande behandlingar av denna typ.

Tandläkare : Emmo Oncle
Patient : Rekondaren
Diagnos : Aggressiv tandlossning

Är du intresserad av att se fler före- och efterbilder på behandlingar och läsa om andra patienters resa mot ett strålande leende? Vänligen klicka här för att besöka vår gallerisida. Om du är så fascinerad av en ”Hollywood smile” med vita tänder att du känner dig redo för att påbörja din egen resa, är du välkommen att boka tandläkartid genom att klicka här.

HOS DENTLUX TANDVÅRD ÄR TANDIMPLANTAT KONSULTATIONEN KOSTNADSFRI

Att återställa leendet ökar ansiktsvärdet