Tandimplantat – Sinuslyft

Tandimplantat – Sinuslyft

Hem » Tandimplantat – Sinuslyft
<< Galleri

TandImplantat SinusLyft

Tandimplantat SinusLyft

Medelålders kvinna som är överlycklig över att ha hittar mottagningen och tandläkaren Emmo. Patienten har ett kollapsat bett där den billigaste kostnadsförslaget hon hade fått kostade flera hundra tusen, något hon inte hade råd med och därför undvikit behandling, men inte ignorerat situationen. Patienten hade tappat betthöjden vilket gjort att ansiktet hade blivit kortare och mungiporna börjat hänga ner. Överkäken var alldeles för stor i relation till underkäken, alla tänder i överkäksfronten var rörliga och hade förflyttat sig ut mot läppen, vilket gjort att patienten nu bett i gommen med underkäkständerna.

Patienten fick ett kostnadsförslag på cirka 35,000 SEK för 2 stycken bihåla lyft en på varsin sida av överkäken, totalt 8 stycken tandimplantat var av 6 stycken i överkäken och 2 stycken i underkäken. Patienten hade även en tandimplantatbro i underkäken som den fick omgjord för att återställa bettets höjd. Dessutom fick patienten en operation där man flyttande ner slemhinnan ner på hörntänderna samt tandställning för att dra tillbaks hörntänderna in i bettet.

Patienten kunde knappt tro priset och blev överlycklig över att hon äntligen skulle få tandbekymret ur världen. Idag är hon väldigt nöjd med valet och rekommenderar tandläkare Emmo till alla.

Emmo Oncle kommenterar med att en bihåla lyft är en väldigt teknikkänslig och tidskrävande procedur men hyfsat vanlig operation vid tandimplantatbehandling på patienter som har varit tandlösa under en längre period. Ett fönster borras upp i kindbenet för att få tillgång till bihålan som är täckt med en tunn membran. Membranet är så tunt att den påminner om ett äggmembran, dvs. höljet som skyddar ett ägg efter att man har skalat av den. Denna membran ska lyftas upp för att ge plats till implantatskruven och bensubstansen.

Risken för att kroppen ska stöta bort implantatet under läkningstiden är något hög och har med flera faktorer att göra, så som hur mycket ben det fanns från början, hur mycket belastningar det har förkommit under läkningstiden osv. Jag har lyckats när det har varit så lite ben som 1 enda millimeter, att jämföra med en skruv som sitter i ett pappersblad och ska läka in. Nu med mycket mer erfarenhet så tycker jag att man ska lyft bihålan först med bara ben och installera implantatskruven i ett senare skede när benet har läkt. Detta säkrar läkningen men förlänger behandlingsperioden med cirka 9 månader dock, men självklart värt med tanken på obehagen som uppstår i samband med att operationen misslyckas.

Denna procedur är mitt favoritmoment inom tandimplantat eftersom jag är så duktig på det. Jag får en sån känsla varje gång jag lyfter membranet och lyckas. Det är exakt såna fall som jag är avlad till, jag möter på de svåraste och mest komplicerade fallen inom tandimplantat som finns i Sverige. Det handlar om mina priser som drar åt sig patienter som har väntat längre med att åtgärda tänderna. Jag trivs så mycket med dessa fall, de får mig att öppna vingarna och bevisa mig själv, med enkla tricks har jag kunnat sätta ett leende på människor som har varit ledsna under en lång tid.

Det här fallet är en av de mest avancerade fallen på jorden, endast ett få tal tandläkare i Sverige klarar av att göra såna behandlingar. Kirurgin blir så svår på grund av den låga ben höjd i sidorna som kräver benuppbyggnad in i bihålan för att installera implantatskruven i käken. Vidare är återställningen av bettet väldigt komplicerad, här ska bettet höjas och dessutom dras tillbaks med en tandställning.

Tandläkare : Emmo Oncle
Patient : Läraren
Diagnos : Tandlöshet, sjunket bett.

Är du intresserad av att se fler före- och efterbilder på behandlingar och läsa om andra patienters resa mot ett strålande leende? Vänligen klicka här för att besöka vår gallerisida. Om du är så fascinerad av en ”Hollywood smile” med vita tänder att du känner dig redo för att påbörja din egen resa, är du välkommen att boka tandläkartid genom att klicka här.

HOS DENTLUX TANDVÅRD ÄR TANDIMPLANTAT KONSULTATIONEN KOSTNADSFRI

Att återställa leendet ökar ansiktsvärdet