Hem » Tandvård » Tandutdragning » Risker Och Komplikationer Vid Tandutdragning

Risker Och Komplikationer Vid Tandutdragning

Information för dig som ska dra ut eller har dragit ut tand eller visdomstand enkelt med operation

Risker Och Komplikationer Vid Tandutdragning A-Ö

Varmt välkommen till vår Tandvårdssida för efter tandutdragning – den trygga platsen för dig som vill ha heltäckande information efter att du har dragit ut en tand eller utfört en visdomstandoperation! På denna sida hittar du en sammanfattning av de instruktioner och anvisningar som finns för efter tandutdragning. Längre ner på sidan finner du en fördjupning av den sammanfattade informationen gällande efter proceduren med tandutdragning och visdomstandoperationer.

Information om att behandlingen kan i visa fall inbära risker och komplikationer.

Information om att avvikande anatomi förekommer i form av avvikande nerv och blodkärls position vilket kan försvåra behandlingen och skapa komplikationer som ibland kan vara livshotande.

Till operativa komplikation hör blödningar, skador på angränsande tänder, skador på hård och mjukvävnader som tunga, tandkött, annan slemhinna, läppar, nervskador, inhalation av främmande föremål, frakturer av tand eller benet, skador av protetiska konstruktioner samt perforation in till näshålan.

Till postoperativa komplikationer hör blödningar, kirurgiska såröppningar, ödem, svullnad, infektioner, benfrakturer, underkäksfrakturer, utebliven läkning, apikala lesioner samt protetiska haverier. Men även fonetiska besvär och kind eller tungbitning.

Till biologiska komplikationer och risker kan uppstå på grund av medicinering, rökning, benkvalitet, strålterapi, operatörserfarenheter, graden av kirurgiskt trauma samt bakteriell kontaminering.